ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ    
home όροι χρήσης
 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ - ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΑΔΑ

 
Ηλίας Λαλαούνης
Ηλίας Λαλαούνης
Ηλίας Λαλαούνης : ο φιλέλληνας με τα «χρυσά» χέρια

Φιλελληνισμός, «σημαίνει η αγάπη για τον ελληνικό πολιτισμό» και καλύτερος πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων δεν είναι άλλος από τoν Ηλία Λαλαούνη.

O Ηλίας Λαλαούνης, καλλιτέχνης, χρυσοχόος, επιχειρηματίας και ακαδημαϊκός, ευρέως γνωστός για τη δημιουργία πολυτελών χρυσών κοσμημάτων εμπνευσμένων από την αρχαία ελληνική ιστορία και τέχνη. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920, με καταγωγή από την περιοχή των Δελφών & ανήκει στην τέταρτη γενιά χρυσοχόων & ωρολογοποιών. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση όπου και μαθήτευσε κοντά στον θείο του Ξεν.Ζολώτα.
διαβάστε περισσότερα
 
Γιάννης Σμαραγδής
Μεγάλωσε στo Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε σκηνοθεσία στην Ελλάδα και το Παρίσι. Εμφανίστηκε το 1972 με τη μικρού μήκους ταινία Δύο τρία πράγματα... (12’), η οποία βραβεύτηκε στην Ελλάδα και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ στον Καναδά. Έχει διδάξει ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σενάριο και σκηνοθεσία σε σχολές κινηματογράφου. Ως συγγραφέας έχει εκδώσει τα βιβλία Γεωγραφία του μη ορατού (1995), Καβάφης - λογοτεχνική μορφή του σεναρίου Καβάφης (1996) και το διήγημα Η ελαφίνα της πλατείας Χαλανδρίου (2006).
διαβάστε περισσότερα
1
 
ΕΛΛΗΝΕΣ - ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ
  Valerio Massimo Manfredi   Hugh Grant  
  Tom Hanks   Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ  
  Ρομπέρτο Μπενίνι   Carmelo Nucera  
  Steven Spielberg   Brad Pitt  
  Angelina Jolie   George Clooney  
  Christopher Plummer      
  Δείτε όλους τους φιλέλληνες από το Εξωτερικό  
 
         
 
 
 
 
 
 
 
- Απόψεις -
 
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future Προώθηση Ιστοσελίδων Seo Future